Când ar trebui să vină cățelul meu pentru primul său toaletaj?
Recomandarea general acceptata este ca prima prezenta la salonul canin sa se faca la două săptămâni după ultimul vaccin (adica in jurul varstei de 3 luni si doua saptamani).
Este important să solicitati o prima toaletare pentru catelusul dvs. cât mai curând posibil, mai ales daca detineti o rasa ce necesita intretinere frecventa. In acest fel catelusul se va obisnui mai usor cu vizita la un salon de cosmentica canina. Un catelus la varsta de 3-4 luni accepta mai usor procedura toaletajului.
Prima prezenta la un salon (3-4 luni de viata) nu necesita neaparat o tundere a blanitei catelusului, este suficient un spalat, descalcit, piepatanat, taiat ughiute, curatat urechi etc. Ulterior primului toaletaj al catelului dumneavoastra va recomandam sa mentineti un minim regim de îngrijire, spalat si pieptanat (pentru rasele cu par lung).
Pot să stau și să privesc în timp ce îmi îngrijești animalul de companie?
In primul rand SalonCanin Tonya se obliga sa asigure cele mai bune conditii specifice toaletajului canin (pentru catelusi si pentru personal), cu respectarea normelor privind sanatatea si securitatea in munca.
In cadrul SalonCanin Tonya permitem prezenta stapanilor la procesul de toaletaj. In anumite cazuri chiar o solicitam.
Totusi, in situatia in care catelul se mișca continuu pe masa de toaletaj, încercând să ajunga la stapan, facand astfel imposibil aplicarea procedurilor specifice, atat pentru siguranta catelului tau, cat si pentru desfasurarea toaletajului in bune conditii, vom solicita revenirea stapanului dupa intervalul de timp necesar finalizarii tuturor operatiunilor (imbaiat, pieptanat, descalcit, tuns, curatat urechi, taiat unghiute etc).
Cel mai bine este să-ți lași câinele la ora programată, apoi să te întorci când tratamentul este terminat. De asemenea, nu ezitați să ne sunați în orice moment în timpul tratamentului pentru a afla cum se simte câinele dumneavoastra.
Câinele meu este agitat si/sau agresiv când incerc sa-l piaptan acasa, pot sa il aduc la salon, cum se va desfasura procedura in aceasta situatie?
Din experienta acumulata de SalonCanin Tonya, sunt mai multe tipuri de comportamente agresive intalnite la cainii care se prezinta pentru un toaletaj canin. Cele mai dificile cazuri le-am intalnit la cainii care au fost anesteziati/adormiti in timpul procesului de toaletaj. Surpriza noastra a fost sa aflam ca anestezia s-a aplicat chiar de la varste fragede (4-5 luni) “deoarece erau agitati, nu stateau la tuns”. Asa cum am prezentat anterior, recomandam prima prezenta la un salon canin la varsta de 3.5 – 4 luni, atunci cand catelusul se poate obisnui usor cu procesul in sine.
Alta categorie de agresivitate este intalnita la cainii care se opun toaletajului stapanului, castiga incredere imediat, si “lupta” cu indarjire impotriva oricarei incercari de pieptanat, descalcit, uneori chiar si imbaiat. De cele mai multe ori acesti caini nu au comportament agresiv la salon, ei manifesta agresivitate doar fata de persoanele pe care au resusit sa le domine (parte din membrii familiei), salonul canin este un mediu nou, necunoscut pentru ei unde “nu isi permit” comportamentul rasfatat de acasa.
Menținerea calmului unui câine în timpul procesului de îngrijire este o cerinta obligatorie a procesului de toaletaj, de aceea va solicitam sa ne prezentati detalii privind comportamentul cainelui dumneavoastra chiar de la programarea telefonica.
Cât de des ar trebui să fie îngrijit animalul meu de companie?
Aceasta este o întrebare foarte frecventă pentru îngrijirea animalelor de companie, care nu are un răspuns exact, deoarece depinde de rasa și blana animalului dumneavoastra. O regulă bună este: cu cât părul este mai lung, cu atât animalul de companie trebuie îngrijit mai des. Imbaiatul se poate face saptamanal, obligatoriu fiind folosirea de produse de calitate, dar ca o regula generala vă sugerăm sa apelati la îngrijirea profesională a animalelor de companie la un interval maxim cuprins intre șase si opt săptămâni.