BLANA CAINELUI

BLANA CAINELUI

Blanita este prima care iese in evidenta atunci cand privim un catelus sau o pisica. In functie de conditia sa, aceasta poate sa indice o stare de bine sau o situatie neplacuta adica anumite probleme dermatologice sau alte probleme ascunse de sanatate. Este foarte important sa tratezi cu seriozitate conditia blanii catelului si sa o intretii cu produsele specifice necesare.

CUM IMI DAU SEAMA DACA BLANA CAINELUI ARE UN ASPECT SANATOS?

  • O blanita sanatoasa ar trebui sa aiba textura specifica rasei, de exemplu fina la atingere pentru bichoni sau shish tzu, aspra in cazul raselor sarmoase si in plus sa aiba o textura flexibila. O textura uscata si fragila, predispusa la rupere necesita o atentie speciala, atat din punct de vedere nutritional cat si intretinere corespunzatoare (balsam, ulei, shampon special) .
  • Mirosul blanitei este un alt indicator al sanatatii. Chiar daca nu ai spalat recent cainele, blanita nu ar trebui sa aiba un miros urat. Un miros ranced sau acru poate indica prezenta unor bacterii care distrug scutul de aparare al pielii si creeaza probmele dermatologice grave.

CUM SE INTRETINE BLANITA SANATOASA?

  • Cel mai important factor in mentinerea unei blanite sanatoase este nutritia sau o dieta bogata in acizi grasi si carne. Asta inseamna ca pe eticheta sortimentului de hrana utilizat, primul produs ar trebui sa fie tipul de carne (peste, miel, vanat, etc.) si nu porumb, grau, orez. Pentru o stralucire in plus, multi veterinari recomanda introducerea in alimentatia zilnica uleiului de somon si complex de vitamine cu minerale.
  • Un alt mod de imbunatatire al aspectului blanitei este vizita regulata la un salon de frizerie si cosmetica canina profesionist. Pe langa aceste vizite, se recomanda periajul zilnic pentru indepartarea parlui mort si a particulelor de praf acumulate in timpul zilei.
  • Controlul si preventia impotriva puricilor si capuselor este obligatorie. Verifica blana cainelui dupa fiecare plimbare si nu uita sa aplici periodic pipeta sau sa-i administrezi pastiluta.
  • Suplimentele alimentare pentru blana pot sa ajute. Totusi, intai incearca sa imbunatatesti calitatea hranei, cere sfatul veterinarului si cazul selectarii unei game potrivite problemelor cainelui tau si a suplimentelor necesare.

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button